dari buku bicara kek - wendy kor
Muffin Chocolate Moist
Bahan2
A
20 gm Coklat Emulco
50 gm Serbuk Koko
200 ml Air Panas
B
250 gm Mentega
300 gm Gula
C
240 gm Telur
1 tsp vanilla
D
250 gm Superfine Flour
3 gm Baking Soda
6 gm Baking Powder
Cara2
1- Campurkan semua bahan A dan kacau sebati
2- Pukul bahan B sehingga kembang masukkan bahan C
3- Masukkan bahan D dan A dan gaul sebati
4- Tuangkan campuran bahan ke dalam solo cup
5- Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 25 minit atau sehingga muffin masak
Topping Coklat
250 ml Whipping Cream
400 gm cooking coklat
Caranyer
1- Didihkan whipping cream atas api kecil sehingga berbuih kecil
2- Masukkan cooking coklat, kacau sebati.
3- Padam api, dan biarkan semalaman ianya akan menjadi kental
Bahan2
A
20 gm Coklat Emulco
50 gm Serbuk Koko
200 ml Air Panas
B
250 gm Mentega
300 gm Gula
C
240 gm Telur
1 tsp vanilla
D
250 gm Superfine Flour
3 gm Baking Soda
6 gm Baking Powder
Cara2
1- Campurkan semua bahan A dan kacau sebati
2- Pukul bahan B sehingga kembang masukkan bahan C
3- Masukkan bahan D dan A dan gaul sebati
4- Tuangkan campuran bahan ke dalam solo cup
5- Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 25 minit atau sehingga muffin masak
Topping Coklat
250 ml Whipping Cream
400 gm cooking coklat
Caranyer
1- Didihkan whipping cream atas api kecil sehingga berbuih kecil
2- Masukkan cooking coklat, kacau sebati.
3- Padam api, dan biarkan semalaman ianya akan menjadi kental
No comments:
Post a Comment